Настава у природи за ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда

Годишњим планом рада за школску 2017/2018.г. школа је планирала реализацију наставе у природи за ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда. Наставничко веће и Савет родитеља усвојили су предлог Стручног актива наставника разредне наставе  да се ове школске године настава у  природи реализује на Копаонику  у хотелу ,,Сребрна лисица”  у периоду од 7.  до 14. новембра  2017.г.
Савет родитеља je изабраo Туристичку агенцију ,,Maxtours“,као најповољнијег понуђача за реализацију наставе у природи.
   Рекреативну наставу реализовала je директор школе Слађана Љубојевић и  осам професора разредне наставе:  Славка Крупежевић изподручног одељења Беркасово, Слађана Пелић 1/2,  Душица Мацура2/2, Весна Мауковић 3/1 ,Јелена Вукелић 3/2, Зорица Варга3/3, Оливера Станојевић 4/1 и  Вера Шерфези 4/2, др Драгана Валент, лекар педијатар и Драган, рекреатор.
   Циљ  организовања наставе у природи је остваривање одговарајућих   наставних и ваннаставних активности и садржаја из наставног програма у  климатско погодном месту из васпитно педагошких, здравствених и других  разлога. Током боравка у природи ученици се међу собом ближе упознају,  упознају своје наставнике и они њих, а то је од великог значаја за васпитну улогу  школе. Поред тога код ученика се стварају навике да се сами брину о својим  потребама и о потребама људи око себе.  Поред редовне наставе реализовани су успешно и сви облици васпитно  образовног рада који се у школским условима не могу реализовати због  ограничености времена и простора. 
Сваки дан проведен на Копаонику доносио је неку нову активност.Свако јутро, после доручка, спремања и оцењивања уредности соба, следиле су шетње које су нам помогле да упознамо ову лепу планину. По повратку из шетње време је испуњено  играма на снегу.После ручка смо поново излазили напоље да се санкамо, грудвамо и правимо Снешка. Вече је онај део дана који  је за децу био најузбудљивији. Тада смо одлазили у дискотеку. Правили смо маскембал, ревију фризура, штафетне игре, показали свој таленат, организовали и прославили рођендане наших другара. Након ових активности враћали смо се у своје собе, неки уморни и поспани,а било је и оних нестрпљивих који су једва чекали да сване нови дан. Због свега овога нама је било дивно и незаборавно!
  Циљ и садржај програма наставе у природи реализован је у потпуности.

                                                                                        Јелена Вукелић
Коментари