ЗНАЊЕМ ПРОТИВ ПРОБЛЕМА

ЗНАЊЕМ ПРОТИВ ПРОБЛЕМА
Трговина људима је озбиљан проблем савременог друштва и опасност која вреба посебно младе људе и децу. Да би истакли значај борбе против трговине људима у свету је одређен датум када се посебно указује на проблем и значај едукације о овој појави. Ове године смо у нашој школи одлучили да се овим проблемом бавимо знатно дуже и знатно више, да едукујемо децу одакле вребају опасности, посебно на интернету и како да се заштите. Волонтери Црвеног крста Вања Стевановић и Јована Петковић одржале су радионице са свим одељењима осмих разреда на часовима Биологије наставнице Данијеле Бранковић која је координатор за сарадњу са Црвеним крстом. Своје утиске и сазнања ученици су изразили кроз литерарне радове које су поделили са својим млађим другарима на паноу који су израдили.
На часовима грађанског васпитања ученици петог, шестог и седмог разреда са наставником Душком Башићем истраживали су о овом проблему преко медија и интернета. Своја сазнања и запажења су поделили са нама преко порука на паноу у холу школе.
Овом проблему ћемо се враћати још неким активностима у школи и подсећати и преосталих 364 дана да је присутан, указивати на опасности које вребају младе људе и како да се заштите, од кога да потраже помоћ.
Сарадња са Црвеним крстом се наставља веома успешно што показује и недавна посета представника ове хуманитарне организације када је нашу општину посетила представница Црвеног крста Шпаније.
Снежана МатићВидео можете погледати на линку:

Коментари