ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКОГ ДАНА СТРАНИХ ЈЕЗИКА


Учимо језике да бисмо се споразумели

   Основна школа „Сремски фронт“ је и ове године пригодно обележила 26. септембар, Европски дан страних језика. Овим поводом ђаци су са својим наставницима и учитељима израдили плакате у вези са поменутом темом. Услед измештености наставе из матичне школе, због радова на реновирању зграде, виши разреди су изложили свој рад у просторијама гимназије „Сава Шумановић“, док су нижи разреди плакат поставили у ходнику основне школе „Бранко Радичевић“.
   Акценат је ове године стављен на практичну употребу учења страних језика. У складу са тим, наставница српског језика, Снежана Матић је са ученицима свог одељења осмислила презентацију поводом Европског дана страних језика, коју су имали прилику да погледају и послушају ученици нижих разреда ове школе. Презентација је одржана у зборници основне школе „Бранко Радичевић“, где су ученици интерактивно учествовали у раду и били у прилици да погледају краћи игроказ на тему сналажења у страној држава у ситуацији када познајемо или не познајемо страни језик.
   С обзиром на ванредне околности у којима се одвија настава, нисмо били у прилици да организујемо приредбу, као претходних година, али смо се сви заједно потрудили да се овај значајан датум обележи на одговарајући начин и укаже на значај теме којој је посвећен. Тако смо путем израде плаката, организовањем презентације, као и кроз радионице на часовима енглеског и немачког језика, пружили свој допринос подстицању учења страних језика.Вања Николић


Коментари