ПОСЕТА ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ „ПРИНЦИПОВАЦ“
Упознавање са будућим ученицима наше школе

   Представници ОШ „Сремски фронт“ посетили су децу- избеглице из прихватног центра „Принциповац“, која треба да почну са похађањем наставе у нижим разредима подручних одељења Бикић До и Сот. Циљ посете било је упознавање са будућим ученицима и њиховим родитељима, како би се стекла што комплетнија слика и добило више информација о овим малишанима.
   Директорка ОШ „Сремски фронт“, Слађана Љубојевић, као и педагошко-психолошка служба, учитељице поменутих подручних одељења, председници месних заједница Бикић До и Сот и представници родитеља провели су веома пријатних и корисних сат времена у прихватном центру комуницирајући са децом и њиховим родитељима. Друштво су им правили и запослени из хуманитарне организације „СОС дечија села“, који су много допринели упознавању и сагледавању целокупне ситуације у којој се деца са својим породицама налазе.
   Малишани су изразили веома позитиван став у вези са образовањем. Нестрпљиво чекају да седну у школске клупе и наставе тамо где су стали у својим матичним државама. Њихови родитељи сматрају да ће овакав корак бити веома значајан за њих, јер ће, како кажу, поред могућности да науче нове ствари, бити у прилици и да упознају другаре изван прихватног центра у ком су смештени.
  У подручном одељењу ОШ „Сремски фронт“ у Бикић Долу наставу ће похађати девет ученика-избеглица трећег и четвртог разреда, док ће у подручном одељењу Сот наставу похађати девет ученика-избеглица првог и другог разреда. Они ће бити присутни на три часа током дана и имаће обезбеђен превоз од прихватног центра „Принциповац“ школе.


Вања Николић

Коментари