АЛЕКСАНДАР ЉУШТИНА И  ДАКИЋ НЕМАЊА У ИСТРАЖИВАЧКОМ ЦЕНТРУ ПЕТНИЦА
На конкурсу расписаном у пролеће, за учешће на Летњој научној школи 2017, Истраживачког центра Петница код Ваљева, ученици VIII-2 разреда ОШ „Сремски фронт“ Александар Љуштина (03. – 16. септембра) и Дакић Немања (24. – 07. октобра), ушли су у списак оних ученика који су добили прилику да се током септембра окушају као млади истраживачи. Настава у овој установи је потпуно прилагођена ђацима који уче кроз истраживање реалних проблема, без уџбеника, оцењивања и рангирања.
Да је то велики успех, потврђује и чињеница да само мали број ученика добије прилику да постане члан оваковог научног центра. Александар и Немања то сигурно заслужују, што показују награде на такмичењима из разних области у којима се основци такмиче, као и препоруке који су добили од предметних наставника биологије Бранковић Данијеле, математике Бекић Милутина, физике Лепињица Бојане, педагошко-психолошке службе као и разредног старешине Поповић Александра.
Веома свестрани, надарени и вредни ученици, најбољи у природним наукама, где су на општинским, регионалним и републичким такмичењима, организованим од стране Министарства просвете, освајали прва места.
Полазници не добијају дипломе и сертификате, ни било какве формалне олакшице, а од њих се очекује интензивнији рад него у школи. Петница је повезана са 550 школа и 120 факултета. Окупља око 1300 научних сарадника, предавача и ментора. Сарађује са водећим организацијама сличног типа у свету, као и са УНЕСКО-ом. Претходно наведено показује значај учешћа ученика који су се нашли на списку младих истраживача.
Овим путем упућујемо им све честитке на личном успеху и изражавамо захвалност и понос за успешну промоцију ОШ „Сремски фронт“.
ПОПОВИЋ АлександарКоментари