ДАН ШКОЛЕ, 12. АПРИЛ 2017.

Основна школа „Сремски фронт“ свој 42. рођендан прославила је радно. Одлуком Наставничког већа ученици и наставници су имали часове, радили на уређењу изложбеног простора у школи, имали су спортска такмичења и разне ваннаставне активности. награђени ликовни радови
на ликовном школском конкурсу на тему "Шид је једна варош фина"

Поред тога директор школе и представници Ђачког парламента положили су венац на Спомен-обележју „Сремски фронт“. 


Друга група ученика са библиотекарком Горданом Ленђер положила је венац на споменику палим борцима у Другом светском рату на градском гробљу. У школи су одржана такмичења у стрељаштву ученика средњих и основних школа на општинском нивоу.

мушка екипа, Техничка школа "Никола Тесла"

женска екипа, Техничка школа "Никола Тесла"

мушка екипа, ОШ "Сремски фронт", Шид

женска екипа, ОШ "Сремски фронт", Шид

наставници

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

Основна школа „Сремски фронт“ обележила је леп јубилеј – 42. годину постојања. За ту прилику приређен је богат културно-уметнички програм који је реализован у присуству многобројних гостију: свештенства, представника града Шида, ученика, родитеља, наставника... Приредба је одржана у свечаној сали Културно-образовног центра у Шиду. Све присутне је најпре поздравила директорка школе, Весна Кузминац.


Овом прилилком награђени су најуспешнији ученици који су својим радом и залагањем како постизали добре резултате, тако и били одлични промотери своје школе. Осим ученика, награде су добили и наставници који су својим ангажовањем подстицали ученике и припремали их за разна такмичења и манифестације. У нашој школи је организован и ликовни конкурс поводом Дана школе на тему „Шид је једна варош фина...“. 

На исту тему као и ликовни конкурс, осмишљена је и свечана академија. Кроз приредбу су нас „водиле“ најпознатије историјске личности Шида и околине: Јелица Станивуковић Шиља, Симеон Пишчевић, Сава Шумановић, Филип Вишњић и Илија Башичевић Босиљ. Ученици су на тренутак подсетили публику на важне историјске и географске податке о шидској општини. Глумци, рецитатори, хор, оркестар, фолклор... својим допадљивим тачкама подстакли су добро расположење свих присутних.  

Искористили смо прилику да присутне госте упознамо са резултатима у претходном периоду и обећавамо даље одличне резултате у реализацији образовно-васпитних задатака. 
Ученицима и наставницима који су учествовали у припреми програма поводом Дана школе захваљујемо на уложеном труду. Захваљујемо се на сарадњи члановима Српског културно-уметничког друштва „Свети Сава“ са уметничким руководиоцима Дарком Галоњом и Браниславом Николићем.

Приредба је реализована у сарадњи са КОЦ-ом, „Шидпројектом“, Друштвoм извиђача „Лазар Бибић“, Хрватским културним друштвом Шид, Словачким културно-уметничким друштвом „Једнота“ и Русинским културним друштвом „Ђура Киш“.


Наставници и сарадници који су осмислили и извели свечану академију поводом
Дана школе:Да бисте ове слике могли да видите што пре, 
потрудила се ова екипа наставника.СВИМ УЧЕНИЦИМА И НАСТАВНИЦИМА ЧЕСТИТАМО ДАН ШКОЛЕ!

аутор текста: координатор Тима за манифестације: Вера БашићКоментари