Недеља програмирања у нашој школи

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвало је све заинтересоване школе, удружења и појединце да се и ове године укључе у светску манифестацију „Недеља кодирања“ која ће се одржати између 15. и 23. октобра 2016. године.
Недеља кодирања је покрет који промовише програмирање, односно креирање путем кодирања, а осмишљена је 2013. године. Великом брзином постала је популарна у целом свету, а само 2015. године 46 земаља је узело учешће у ЕУ Недељи кодирања - то су биле све земље чланице, плус Исланд, Норвешка, Швајцарска, Албанија, Македонија, Србија, Турска, Аустралија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Кина, Јужна Кореја, Молдавија, Мароко, Тајван, Тунис, Украјина и Сједињене Америчке државе. Србија је од самог укључивања показала велико интересовање и успех.
ЕУ Недељу програмирања воде волонтери. Један или неколико амбасадора Недеље кодирања координишу иницијативу у својој земљи и заинтересовани појединци могу да се пријаве да постану амбасадори. Свако може да креира свој догађај и дода га на мапу codeweek.eu. Више информација о организацији и регистрацији догађаја можете наћи на http://events.codeweek.eu/Све додатне информације о догађају, можете пронаћи на вебсајту манифестације http://codeweek.eu/
Искористите упутства и материјале који су доступни на http://codeweek.eu/resources/
Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручује школама, удружењима и појединцима да учествују у овом пројекту, јер тако промовишу и помажу развој алгоритамског начина мишљења и учење програмирања! Хајде да и ове године будемо међу најбољима! 


Ово је линк ка нашој радионици!

Коментари