"Архимедесова" седма Математичка интернет олимпијада

Ученици ОШ "Сремски фронт" који воле математику већ неколико година узастопно учествују и освајају награде и похвале на Математичкој интернет олимпијади.

Нова олимпијада почиње! 
Позивамо све ученике IV, V, VI, VII и VIII разреда, љубитеље математике, да и ове школске године учествују на овом такмичењу. Они ће се такмичити у решавању задатака из математике коришћењем интернета седму годину за редом. 

На "Архимедесовом" помоћном сајту www.mislisa.rs, од 1. 9. 2016. године, сваке недеље укупно 7 недеља, моћи ћете пронаћи по један задатак у склопу I кола (то је први, квалификациони ниво). За сваки тачно решени задатак ученик добија 1 бод. После 7 недеља (7 задатака), сумирају се резултати I кола и Комисија одлучује који ученици (и са колико бодова) ће се квалификовати за II коло олимпијаде (основни ниво). Резултати првог кола биће објављеви на сајту 16.10. 2016. Одмах затим, наредених 5 недеља, следе задаци II кола (5 задатака), где ученик за сваки тачно решени задатак добија 2 бода. Резултати другог кола биће објављени на сајту до 20.11. 2016. Најуспешнији ученици из I и II кола биће позвани на републичко финале (завршна фаза - класично такмичење, писмено-усмена олимпијада).

Планирано је да се Финале одржи у Београду (Дечанска 6, "Архимедес"), с почетком у 14 часова), по следећем распореду: IV разред - 27.11. 2016, V разред - 4.12. 2016, VI разред - 11.12. 2016, VII разред - 18.12. 2016, VIII разред - 18.12. 2016.

Финале ће бити у виду комбинације писмене и усмене олимпијаде. Наиме, сваки такмичар ће добијати један за другим 3 листића са по 4 задатка, које ће решавати писмено (уз неопходна образложења) и одмах затим ће их усмено образложити пред комисијом. Предвиђено време трајања финала је 3 сата. После тога, жири објављује резултате, проглашава победнике и додељује награде (са одговарајућим дипломама), као и похвале. Награде су лепе математичке књиге. Награде и похвале шаљу се поштом. Најуспешнији ученик на финалу добија специјалну награду: право учешћа на Зимској школи младих математичара на Тари. Сваки учесник финала добија сертификат о учешћу, пригодан поклон и освежење.

Најбоље је да се ученици укључе што пре и да задатке решавају редовно, оним редом како се објављују на сајту. Наравно, постоји могућност да се укључе у такмичење и касније, јер ће ученицима бити доступни и већ објављени задаци.

Учешће на "Архимедесовој" интернет олимпијади је бесплатно! 

Сва додатна објашњења се налазе на сајту: www.mislisa.rs

Добродошли на "Архимедесову" VII интернет олимпијаду!

Коментари