Данас у нашој школи - радост због треће награде на традиционалном конкурсу ФИЛМић на којем учествујемо сваке годинеНаша школа почела је да учествује на конкурсу ФИЛМић од друге године конкурса. На конкурсу је најпре учествовала само Наташа Миљановић са својим ученицима, да би се након више година у рад укључио и наставник ТИО, Томислав Шеремет, који је мотивисао своје ученике на настави информатике и техничког и информатичког образовања. 
Тада, сада већ далеке школске године 2009/2010. освојили смо другу награду са филмом “МОЈ ПРИЈАТЕЉ СА ФЕЈСА”. Аутори филма били су Љиљана Стрешњак, Вања Марковић и Јелена Марканов, под менторством Наташе Миљановић. Филм се бавио проблемом лажног представљања педофила и криминалаца на интернету који преузимају идентитет малолетне особе и на тај начин долазе у контакт са својим жртвама. На следећем линку можете погледати овај филмић:
Следеће године, школске 2010/2011. школа је освојила награду за најуспешнију основну школу на конкурсу захваљујући менторском раду Наташе Миљановић, а узастопно наредне две године (2011/2012. и 2012/2013.) Наташа Миљановић изабрана је за најбољег ментора на конкурсу (прве године у конкуренцији и основних и средњих школа, а друге године у категорији основних школа). Уједно, те 2012/2013. школске године освојили смо и једину похвалу на конкурсу, за филм “Омаж Сави Шумановићу” чији су аутори били Јелена Дудић, Теодора Тодоровић и Дејан Брекић, такође под менторством Наташе Миљановић. Филм је замишљен као паралела садашњости, пејзажа Шида, и прошлости, пејзажа Шида на сликама Саве Шумановића. Филм можете погледати на следећем линку:
Школске године 2013/2014. освојили смо трећу награду на овом конкурсу, са филмом “Виртуелни злочин”. Филм се бавио проблемима емоционалног и социјалног злостављања које постаје електронско злостављање преко интернета, као и његовим последицама. Аутори су били Ена Милковић, Николина Остојић и Милана Мишић, под менторством Наташе Миљановић. Филм можете видети овде:
линк ка филму

Наредне године (2014/2015.) нисмо освојили награду, али смо учествовали, као и сваке године, јер желимо да поштујемо традицију школе, са филмом на тему ХЕРОЈ МОГА ГРАДА. Будући да је наша школа прославаљала 40 година постојања, наш филм је описао зашто је херој нашег града – наша школа, Основна школа “Сремски фронт”. Аутори филма били су Марко Ћетојевић, Марко и Стефан Миљановић. Филм можете погледати на следећем линку:
На крају, на осмом конкурсу ФИЛМић, у мају 2016. године, тим “ПОБЕДНИЦИ” освојио је трећу награду са филмом “Екстра будућност у Милану”. Филм се бави трговином људима, а одговор је на тему конкурса БУДИ ПАМЕТАН НА ИНТЕРНЕТУ. Трговци људима у овом филму врбују своје жртве преко лажне модне агенције. Аутори филма су Милица Петковић, Бранислава Говорчин и Ђорђе Сарап, под менторством Наташе Миљановић.
Додела награда биће у петак, 27. маја 2016. године на ФИМЕК-у у Новом Саду. Извештај о додели награда биће накнадно постављен.

Коментари