Дан школе - свечана приредба

Дан школе обележен је полагањем венца на Спомен-обележје "Сремски фронт". Тамо су отишли директор школе, Весна Кузминац, помоћник директора, Милан Милић, наставнице Снежана Матић и Наташа Миљановић и делегација од 4 ученика, члана Ђачког парламента.
Библиотекарка, Гордана Ленђер, са групом ученика, положила је венац на Петокраку, споменик погинулим партизанима на шидском гробљу.


У 17 часова одржана су спортска такмичења на теренима наше школе, а организовали су их наставници Душко Башић и Јосип Павловић.


У 17 часова отворена је и изложба ученичких радова, која је укључивала ликовне, литерарне радове и радове настале на часовима техничког образовања. На изложби су приказане и лутке из наше луткарске представе, уз сценографију и плакат. Изложбе су направили наставници Сања Продановић и Наташа Миљановић, те наставници ТИО Томислав Шеремет и Горан Митровић.Свечана приредба је почела у 18 часова обраћањем директора школе, Весне Кузминац, која је прочитала имена похваљених ученика и наставника. То су ученици и наставници који су својим постигнућима на такмичењима остварили најмање два пласмана на окружне нивое такмичења. Хор и рецитатори започели су свечану академију посвећену Пробоју Сремског фронта, историјском догађају по којем се наша школа зове "Сремски фронт". Након тога, ученици су показали сва своја умећа: певали су, свирали, рецитовали, глумили, глумили на енглеском језику, словачком језику, итд. Потпуно попуњена сала сведочила је о великој заинтересованости родитеља да виде програм, а у програму је учествовало преко 200 учесника. Аутори и координатори су били Радослава Ђорђевић и Снежана Матић, хор је увежбавала наставница Николина Думанчић, а помагали су им многобројни други наставници и учитељи. У програму су учествовали и ученици који наставу похађају по индивидуално-образовним плановима, што је посебан успех који желимо да похвалимо.
 

Секција за медије припремила је два плаката зидних новина где смо публици приказали наша постигнућа. То су у ствари били одштампани текстови са нашег званичног школског сајта, блога који управо сада читате.
Коментари