Обележен Дан планете земље - радионица ученика и учитељице Јелене Вукелић и ђака из ОШ "Јован Јовановић Змај"


     Више од 150 земаља у свету данас обележава Дан планете Земље. Обележавање тог дана прилика је да сваки грађанин планете Земље размисли о свом понашању према планети Земљи, као и прилика да сви помогну да Земља буде лепша и чистија.

     Тим поводом, 22. 4. 2016. године, у периоду од 9.15 до 11 часова реализована је едукативно- креативна радионица "Чувајмо природу - природа ће сачувати нас". Иницијатори и реализатори били су учитељица Јелена Вукелић са својим ученицима из 1. разреда ОШ "Сремски фронт" и наставница Светлана Танацковић, са ученицима од 5. до 8. разреда из ОШ "Јован Јовановић Змај".
     Циљ нам је да својим примером и конкретним делом допринесемо очувању планете Земље. Погледали смо видео-лекцију "Сачувајмо нашу планету Земљу" коју је осмисли ла наставница Светлана Танацковић, а затим смо се подсетили колико смо научили о екологији и очувању наше животне средине. 
     Уз пригодну музику ,,Химна природи" и ,,Зелена песма" радили смо плакат. Инспирација су нам били стихови Добрице Ерића ,,Еколошка азбука". Цртали смо цвет, а у средини цвета исписујемо стихове. Латице израђујемо од отисака дечијих ручица. Сваки ученик на папиру у боји опцртава свој длан, исписује своје име, изрезује и састављамо цвет. 
     Како је у учионици већ организован еколошки кутак, посађено украсно биље, направљен акваријум са рибицама, данас смо га обогатили и улепшали са неколико нових саксија цвећа. Саксије су декупаж техником украсили ученици ОШ "Јован Јовановић Змај", а саднице је обезбедила мајка ученика Огњена Вукмира, па смо ми данас засадили у њих цвеће и око цвећа поређали каменчиће и шкољке. Договорили смо се да ћемо их заједно неговати.
     На крају, усвојили смо нова знања, овладали новом вештином. Показали смо своју креативност, подстакли друге на размишљање и развијање одговорног односа према животној средини.

аутори текста: Јелена Вукелић и Светлана ТанацковићКоментари