Ове недеље у Шиду - Долазак моштију Свете Мајке Ангелине Крушедолске у Шид

11. април 2016. 
У 15 часова из Беркасова на уласку у град, у улици Цара Лазара литија је сачекала мошти Мајке Ангелине. По доласку у храм служено је Вечерње богослужење са акатистом Мајци Ангелини.


12. априла 2016.
После Преосвећене литургије у 9 часова, служени су акатист мајци Ангелини и Вечерње богослужење, а у 19 часова је било предавање у Владичанском двору, које је држао протосинђел др Клеопа Стефановић, професор карловачке богословије.

13. априла 2016.
У 9.30 служена је Преосвећена Архијерејска литургија, у 17 часова акатист мајци Ангелини, у 18 прво бденије, а у 19 часова у Српском дому приказан је филм о Мајци Ангелини.

14. априла 2016.
У 9 часова служена је Преосвећена Литургија, у 17 акатист Мајци Ангелини, у 18 часова Света тајна јелеосвећења, а у 19 часова било је предавање јереја Бориса Фајфрића, вероучитеља ОШ "Сремски фронт", докторанда Богословског факултета у Београду, као и докторанда Николе Лукића и Милоша Лукића, мастера теолога.

15. априла 2016.
У 9 часова служена је Преосвећена литургија. Ученици наше школе су са својим одељењским старешинама организовано посећивали Храм Светог оца Николаја на литургијама од 11. до данас, а посећиваће и до 17. априла, до када ће мошти остати у Шиду. Наставница Николина Думанчић увежбала је са хором духовне песме које су певане у току литургија. 

Након присуства на литургији, ученици су посетили ризницу новоотвореног музеја у оквиру Владичанског двора. Овде се чувају стари молитвеници, иконе, путири, крстови и остали предмети који служе у литургијском и црквеном животу. 

 


У 17 часова служиће се акатист Мајци Ангелини, у 18 часова друго бденије, а у 19 часова биће концерт Музичке школе из Шида. 

16. априла 2016.
У 9 часова служиће се Света литургија Јована Златоуста, у 11 часова отвара се изложба радова ученика који похађају веронауку (о Светој породици Бранковић), у 17 часова служиће се акатист Мајци Ангелини, а у 18 часова бденије.

17. априла 2016. у 7.45 почиње испраћај моштију из храма Светог оца Николаја у храм Успења Пресвете Богородице у Шиду, где је дочек планиран за 8 часова. У 9 часова ће бити служена Света литургија Василија Великог, као и акатист Мајци Ангелини, а у 11.40 испраћамо мошти Мајке Ангелине за Адашевце. 

Коментари