"Дан више за одбојку"            
            Одбојкашки сет овај пут до 29 поена одигран је у фискултурној сали наше школе у термину од 12 часова до 12.35. Сусрет је одигран између двеју комбинованих екипа, ученика и наставника.
            Екипу ученика сачињавале су четири девојчице и шест дечака, а екипу наставника сачињавале су три наставнице и седам наставника, чија имена и презимена су наведена у записнику са утакмице. Тренер ученика био је Драган Радонић, ученик 8-2 одељења, а тренер наставника био је Душко Башић, наставник физичког васпитања и организатор ове манифестације за нашу школу.
            Морамо истаћи да је капитенску траку у екипи наставника носио играч стар 78 година, наш бивши директор Никола Кнежевић, који се и поред својих година одазвао позиву школе и учествовао је у утакмици од њеног почетка до краја, истакавши се сервисима. Након неизвесне игре до самога краја, победу су ипак однели ученици са резултатом 29:27.
            Утакмицу су судиле судије из одбојкашког клуба „Шид“, Јелена Млађан и Драган Лакић. Пре утакмице слушали смо одбојкашку химну, уз коју су ученице четвртог разреда одиграле кореографију коју су са њима увежбале њихове учитељице Адамка Барчикин и Душица Мацура.
            Пре утакмице регионална телевизијска станица, Сремска телевизија, направила је интервју са организатором овог пројекта у нашој школи, наставником физичког васпитања, Душком Башићем. На крају сусрета, сви спортисти су се поздравили спортским поздравом и уручене су дипломе Одбојкашког савеза Србије намењене пројекту „Дан више за одбојку“ које смо преузели са сајта савеза. Направљена је заједничка фотографија. Фотографије су снимали ученици који похађају секцију за медије, Милош Ждерић и Милан Марјановић, који су обавили и интервјуе са ученицима, наставницима и такмичарима. На словачком језику ученике је интервјуисао Виктор Колар, а ментор секције за медије била је наставница српског језика, Наташа Миљановић.Аутор овог текста је организатор манифестације, наставник физичког васпитања, Душко Башић.

Коментари