Наше учешће у Недељи програмирањаЕвропска недеља програмирања (Europe Code Week) обележава се широм Европе од 11. до 17. октобра 2014. То је прилика да се што више ученика, наставника и родитеља окупи ради заједничког учења о програмирању, да стекну основне вештине из ове области и учествују у активностима које ослобађају креативност.
Програмирање је пресудно за разумевање начина на који користимо рачунар и све доступне алате. Основне вештине програмирања ће бити потрбне за многа занимања будућности а више од 90% занимања у данашње време захтева одређана знања у области информационо-комуникационих технологија. Знања и вештине у овој области данас се зову ИНФОРМАТИЧКА ПИСМЕНОСТ.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је школе и друге организације да се укључе у ову манифестацију, па се зато укључила и наша школа. Организовали смо ЧАС ПРОГРАМИРАЊА на којем је наставник ТИО Томислав Шеремет објаснио ученицима четвртог разреда које је пратила учитељица Јелена Вукелић основне елементе програмирања путем игрице Љутите птичице, која им је од раније већ позната. Ученици су програмирајући кораке једне птичице научили како се програмирају основни елементи једне такве игрице. Веома добро су се забавили и научили основе програмирања. 


Коментари