Ускоро почиње такмичење "ДАБАР"Прошле године је у Србији први пут организовано ово такмичење. Учествовали су и ученици наше Школе. Надам се да ће и ове. Ускоро ће заинтересовани ученици моћи да се пријаве.


Takmičenje se školske 2014/2015. godine realizuje u sledećim kategorijama:
1.     učenici osnovnih škola uzrasta 1. do 2. razreda;
2.     učenici osnovnih škola uzrasta 3. do 4. razreda;
3.     učenici osnovnih škola uzrasta 5. do 6. razreda svrstani u kategoriju „Dabarčić“;
4.     učenici osnovnih škola uzrasta 7. do 8. razreda svrstani u kategoriju „Mladi Dabar“;
5.     učenici srednjih škola uzrasta 1. i 2. razreda svrstani u kategoriju „Dabar“;
6.     učenici srednjih škola uzrasta 3. i 4. razreda svrstani u kategoriju „Stariji Dabar“.


Učenici od 1. razreda osnovne škole do učenika 4. razreda osnovne škole učestvuju samo na školskom takmičenju.
Školsko takmičenje za učenike od 5.razreda osnovne škole do učenika 4. godine srednjih škola održaće se od 17. do 21. novembra 2014. godine, a školsko takmičenje za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole održaće se od 24. novembra do 28. novembra 2014. godine. Najbolji takmičari na školskom takmičenju plasiraće se na više nivoe takmičenja. Precizni kriterijumi opisani su u pravilniku takmičenja.

Takmičenje se realizuje online, putem interneta. Takmičenje traje 45 minuta. Nakon tog vremena sistem za online testiranje se automatski zatvara i čuvaju se rezultati.

Ево, једног задатка:
Ако желите одмах да га решите, кликните на линк:


Коментари

 1. Драги наш уредниче, све постове МОРАМО ДА ОБЈАВЉУЈЕМО ЋИРИЛИЦОМ. Сем тога, од пре два дана не могу ништа да постављам и скупило се више чланака које треба да објавим. Хитно ми одобри да будем администратор поновно. Хвала.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Поштована колегинице Наташа, отворите већ једном своју пошту на налогу natasa.miljanovic@gmail.com пошто Вас тамо од петка чека позив да приступите овом сајту под својим именом и презименом. У петак сам Вам рекао да ћу креирати сваком од нас налог, а не да сви улазимо са оном првим меилом и будемо потписани са ШКОЛА ШИД. Из Dashboard сајта сам послао позив свима НАМА (Слађани, Томи, Милану, Милутину,Наташи, Браниславу; још ми треба меил Светлане Ј.). Свако треба да отвори своју пошту на gmail и да кликне само на два "наранџаста дугмића" и већ је ушао у Dashboard сајта под својим именом и презименом (ако је у свом gmail налогу написао). Слађана и ја смо то одрадили-види се горе десно на сајту -САРАДНИЦИ. Затим ја само доделим permission - дозволу, овлашћење да буде администратор. /Иначе остане опција аутор-који може да поставља само постове на страни Почетна/ Од петка па до сада (пон.-13.10.2014.) сам безброј пута ишао у Dashboard сајта да видим да ли си прихватили позив, пошто знам да желиш да поставиш нешто ново. Чак сам уклонио позив од 10.10.2014. мислећи да ниси успела, па није више валидан и 12.10.2014. послао нови позив. Послао сам ти и меил у коме о свему томе пишем. Молим Вас отворите своју пошту на gmail. :)
   Што се тиче ћирилице, ја сам свој пост објавио ћирилицом, а онај текст латиницом сам преузео (један део) са сајта www.dabar.edu.rs где су партнери за реализацију такмичења:
   Berbas, UPIS, ITHS, PDIS а спонзори Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација (http://dabar.edu.rs/wp-content/uploads/2014/10/2013-Ministarstvo.jpg) и град Крушевац (http://dabar.edu.rs/wp-content/uploads/2014/05/15-300x123.jpg).
   Иначе све то се налази на:
   http://dabar.edu.rs/konkurs-za-skolsku-20142015-godinu/
   Поздрав
   колега Бранислав

   Избриши
 2. Отворила пошту. Клик на наранџасто дугме упућује на поруку да је позив истекао иако је претходно писало да важи до 11. 11. 2014.?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Да, истекао је онај први што сам послао. (Уствари није истекао него сам га уклонио . "Чак сам уклонио позив од 10.10.2014. мислећи да ниси успела, па није више валидан и 12.10.2014. послао нови позив.") Овај други, што сам послао, очигледно није, пошто "се видиш" горе десно на сајту у "САРАДНИЦИ". Овим приступом си Аутор и можеш да уређујеш само на страни "ПОЧЕТНА". Сада ћу у Dashboard да подесим permission, дозволу, овлашћење да
   будеш Администратор, те можеш да уређујеш на целом сајту.
   (Сви ћемо бити администратори, са свим овлашћењима)
   Поздрав.

   Избриши

Постави коментар